Scratch ile Programlama Eğitimi

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersimizin müfredatı kapsamında 2. yarı yılda işleyeceğimiz Scratch ile Programlama konusunda kullanacağım kaynakları, ders notlarını ve projeleri bu başlıkta toplamayı düşünüyorum..

Öncelikle dersinde bu konuyu işleyecek olan arkadaşlara kitap kaynağı olarak tavsiyem Scratch ile Programlamayı Öğreniyorum – ODTÜ Yayıncılık ( N.E.Çağıltay ve M.Fal) kitabıdır..  Atılım Üniversitesinin öğrenme ve içerik yönetim sisteminde de (Nergis hoca) kitap konularını bölümler halinde vermiş http://e.atilim.edu.tr/course/view.php?id=845 ) , üye olmadan da kaynaklara ve yapılan örnek projelere erişebiliyorsunuz. ( anlatım kaynaklarına direk erişmek için tıklayınız)

Ayrıca Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisinin 2013 Ağustos sayısında yayınlanan Scratch ile programa için örnek bir müfredat oluşturulmuş, bu dosyadan da (buraya tıklayarak) yararlanabilirsiniz.

Arayüz tanıtımı için zaten EBA kaynakları yeterli seviyede http://scratch.eba.gov.tr/ Ayrıca birçok örnek projede var.

EBA’ daki Scratch uygulama videoları için tıklayınız…

Aslında asıl kaynak site http://scratch.mit.edu Çok sayıda örnek proje, destek materyalleri mevcut, ayrıca hesap oluşturarak kendinize ait projeleri de buraya yükleyebiliyorsunuz.

2 tane daha Scratch anlatım kaynağı daha var elimde fakat kaynağını, nereden edindiğimi hatırlayamıyorum. ( İlkokulda scrath eğitimi indir,  scratch ile programlama indir)

Daha genel olarakta BBNet forumlarından çok daha fazla kaynağa farklı arkadaşların çalışmalarından ulaşabilirsiniz.

http://www.bilgisayarbilisim.net/scratch-f295/

 

Scratch girişi için ilk derslerde aşağıdaki 2 videoyu kullanabilirsiniz.

Scratch uygulamalı anlatım videoları :

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

2 thoughts on “Scratch ile Programlama Eğitimi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir