Cep Telefonunu Web Kamera Olarak Kullanmak

Uzaktan eğitim ve uzaktan çalışmanın yoğun olduğu bugünlerde webcam sahibi olmayan kullanıcıların cep telefonlarını webcam olarak kullanmaları için birçok yazılım bulunmakta. Droidcam, eppoccam, camo vs şeklinde.

Ben size droidcam uygulamasından bahsedeceğim. Bu uygulamayı cep telefonunuza ve bilgisayar ya da etkileşimli tahtanıza kurarak cep telefonu kamerası ve mikrofonunu yayınlarda kullanabilirsiniz.

Öncelikle https://www.dev47apps.com/ sitesinden kullandığınız işletim sistemine bilgisayar ve telefonunuza yazılımı yüklemeniz gerekmekte.

Daha sonra cep telefonunuza yüklediğiniz uygulamayı açıyorsunuz ve yukarıdaki ekran gelecektir. Burada yazan ip numaralarını bilgisayara kurulan droidcam client uygulamasına girmeniz gerekecek.

Video ve audio özelliklerini işaretleyip start butonuna bastığınız anda artık telefonunuz kamera ve mikrofon olarak kullanabilecektir.

Örneğin zoom yazılımında ayarı nasıl yapacağız?

Sol alt taraftaki video bölümündeki ok işaretine tıklayarak select camera bölümünden droidcam cam seçildiği zaman işlem tamamdır. Aynı şekilde yandaki mute bölümündeki yukarı ok işaretiyle mikrofon olarak ta droidcam seçilirse telefonunun mikrofonu da kullanabilir.

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir