Güvenli İnternet Hizmeti

Güveli internet servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz olarak sunulan ve zararlı içeriklerden sitelerden kullanıcıyı koruyan internet erişim şeklidir. Servis sağlayıcılar  Çocuk Profili ve Aile Profili olmak üzere iki seçenek sunmaktalar. İstenildiği zaman güvenli internet aktif  ederek profilinizi değiştirebilir, isterseniz bu hizmetten vazgeçebilirsiniz.

Çocuk profili hizmetinde: Çocuk profili ile eğitim, kültür, sanat, iş, ekonomi, ödev, bankacılık ve finans, kariyer, alışveriş, sağlık, müzik, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri, tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi pek çok farklı türden web sitesi yer alıyor.

Aile Profili hizmetinde: Kumar, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, fuhuş, müstehcenlik, ırkçılık, ayrımcılık, nefret, terör, şiddet-vahşet görüntüleri, kan ve şiddet içeren dövüş sporları, hayvan dövüşleri, dolandırıcılık, zararlı yazılım vb. içerikleri barından web sitelerinin yer almadığı profildir.

 

http://www.guvenlinet.org/tr/domain_sorgula.html    adresini kullanarak internet adreslerine hangi profilden erişim sağlanabildiğine bakabilirsiniz.

Profil değişikliği için servis sağlayıcı sayfalarından geniş bilgi alabilirsiniz.

http://www.ttnet.com.tr/guvenliinternet

http://www.superonline.net/yardim/guvenli-internet.aspx

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir