BTE Dernek buluşması – Hizmet içi Ankara

Her ne kadar geç kalınmış bir yazı olsa da yazmam gerektiğini düşünüyorum.

11-15 Haziran 2013 tarihinde Ankara Hizmet için eğitim merkezine Fatih Projesi Eğitmenlik Eğitimi kursuna katılacağımız belli olduğunda Dernek (BTE – Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği) başkanımız Burcu hoca ile Ankara’ya geldiğimizde görüşelim inşallah diyerek sözleşmiştik.

İlk kez merkezi hizmet içi kursuna katılıyordum ve özellikle Ankara’dakini istemiştim ki her şeyi yerinde görelim diye düşünüyordum. Fiziki olarak hizmet içi eğitim merkezi ve başkent öğretmen evinin beklentilerimizi boşa çıkarttığını belirtmem gerekli.  Kurs eğitmenlerimiz bizi hiç boşta bırakmasa da (Necdet ve Erdoğan hocalarımız) yaptıkları işe duydukları saygıdan ve özenden dolayı takdir ve teşekkürleri çok fazla hak ediyorlar. Tabi gelmeden önce düşünüyordum ki 40 tan fazla Bilişim Öğretmeni beraber olacağız sohbet muhabbet ooo tadından yenmez bu ortam.. Pek öyle olmadı derslerin yoğunluğundan ama kötü de değildi.. Farklı şehirlerden birçok arkadaşla tanıştık ama daha otele giremeden tanıştığımız Seyfettin Karınca hocamın yeri apayrıdır.

Kurs programının çok yoğun olması (8.30-17.00), 1 saate yakın öğle arası ve 2 kere 10 ar dakikalık ders molası dışında boş vaktimiz pek olmadı, bu sebeple kursa katılan arkadaşlarla kaynaşmamız da uzun sürdü. Kursun ilk günü ders molasına çıktığımızda Burcu hanım ve Halise hanım dışardalardı (Necdet hoca sağolsun pek ara vermeyi sevmediğinden bayağı da bekletmek zorunda kaldım), sağolsunlar hoş geldin ziyaretine gelmişler ve beni çok mutlu ettiler. Ayak üstü sohbet sonunda eğer fırsat olursa bir kurs çıkışı Ankara turu, yemek vs gibi bir organize yapmayı teklif ettiler. Tabi bu teklif geri çevirilir mi kursa katılan arkadaşlarımıza duyurusunu yapmak sayı belirlemek üzere anlaştık…

Başta da dedim ya, kursun yoğunluğundan hemen kaynaşamamış olsak ta katılımcı arkadaşlara bu organizasyon duyurusunu yaptım, hem derneği tanırız, başkanı tanırız, faaliyetleri ve süreci yerinde,  ilk ağızdan dinleriz, Ankarayı gezeriz, dernek merkezini görürüz kaynaşırız filan şeklinde anlatsam da sanırım biz bilişimcilerin bu konuda bir eksikliğidir 40 kişinin üstünde sayımız olmasına rağmen 11-12 kişi kadar katılabileceğini söyledi.. Tabi farklı şehirlerden gelen insanlar herkesin bir programı, gideceği görüşeceği kişiler olması doğaldır ama şahsen benim de çok yakın arkadaşlarımdan birçok kişi olmasına rağmen o gün için her şeyi ikinci plana atmak yapılacak tek hareketti,  geri kalan günlerde zaten işimize gücümüze bakacaktık.  Tabi organizasyon çarşamba kurs çıkış yapılacak ve perşembe günü de ders sunumlarının yapılacak olması beni çok bağlamasa da endişe etmesem de arkadaşları zaman konusunda tedirgin  etmedi değil. Sunumu yetiştirme endişesinin de isteksizlikte payı vardı mutlaka ama gelmeyenler bence çok şey kaçırmış olacaklardı. Burcu hoca sağolsun sayının bir önemi yok Selim hocam, sizin krediniz bitmez sadece siz kalsanız bile biz yine bir şeyler yaparız diyerek noktayı koymuştu. Velhasılı Çarşamba günü Burcu hoca kurs çıkışına Ankara Üni.’den Turgay Alakurt, Tuğba Bahçekapılı hocalarımız ve 2 böte öğrencileri ile birlikte geldiler. Tabi fırsat bu fırsat geziye katılmayacak arkadaşlarla da Burcu hanımı tanıştırmaya çalıştık, en azından bir merhaba olsun diye düşündük.

Sağolsun hocalarımız kendi araçları ile gelmişlerdi araçlara binerek önce Çankaya’daki dernek merkezine geldik.. Samimi bir ortamda sohbet çay muhabbet güzel bir ortam vardı her şey tabiri caizse 10 numara oldu.

bte buluşması

 

Daha sonra yemek programı için  Cinnah tarafında bir lokantaya geldik. Tabi yemek muhabbetinin keyfi daha bir başka oldu, karnımız doyduktan sonra çay filan derken çeneler de açıldı tabiri caizse  muhabbetin gözüne vurduk.. Hem derneği, hem başkanı hem de birbirimizi daha yakından tanıdık, paylaşımlar yaptık..

bte buluşması

Yemek sonrası Burcu hocamız sağolsun bir kaç arkadaşımızla beraber (baş aktör, oda arkadaşım ve sevgili abim Seyfettin hocam adınızı anmadan geçmek istemiyorum 🙂 )  bizi tekrardan Başkent öğretmen evine kadar bıraktı…

Hani bir mesai günü, mesai çıkışında, tüm işini gücünü, evini, bebeğini bırakarak bizim için fedakarca uğraşan, memnun etmeye çalışan ilgi gösteren başta Burcu hocama, Turgay hocama ne kadar teşekkür etsem azdır, gösterilen yakınlık samimiyet ve içtenliği eminim tüm arkadaşlarımız hissetmişlerdir. Dernek neler yaptı, ne sıkıntılar çekildi her şeyi ilk ağızdan arkadaşlarımız dinlemiş ve başkanımız nezdinde şahit olmuş oldular. Bu anlamda arkadaşlarımızın derneği tanıma fırsatı bulmalarına çok sevindim. Kurs molalarında arkadaşlar üye olmak istediklerini yapılan gayretler çalışmalar karşısında üye olmamanın mümkün olmadığını belirttiler, umarım işlemlerini şimdiye kadar tamamlamışlardır 🙂

Geldiğimiz günden gittiğimiz saate kadar alakayı eksik etmeyen başkanımız Burcu hanım ve diğer hocalarımıza teşekkür kelimesi az kalıyor, sağolsunlar varolsunlar. Böyle derneğe, böyle başkana, böyle dernek yönetimi ve üyelerine sahip çıkmak yalnız bırakmamak lazım.. Seyfettin hocamı yine unutmuyorum kendisiyle tanışmaktan çok mutluyum..

 

Güncelleme: Ankara Hizmeti içi Fatih Projesi Eğitmenlik Eğitimi Kursu

Ankara Hizmet içine gidecek arkadaşlar için ufak birkaç bilgi de eklemiş olalım. Fatih Eğitmenlik Eğitimi kursunda edindiğimiz bilgilerdir.

Aşti’den taksi ile aşağı yukarı 8-10 TL ye Başkent öğretmen evine gidebilirsiniz ya da metro ile gidebilirsiniz. Bahçelievler Metro durağına çok yakın zaten. Giderken yanınızda herhangi bir şey evrak vs götürmenize gerek yok. Sadece biletlerinizin fiyatı eğer rayiç fiyattan yüksekse onu vermek isteyebilirsiniz ama genellikle rayiç fiyatlar daha yüksek o yüzden 3-5 TL için uğraşmaya değececek birşey yok. Başkent öğretmen evinde yerler ayırtılmış oluyor. (Kurs başlangıcının önceki gecesinden kurs bitimi sabahına kadar) Odaları genellikle 3 er kişiklerden veriyorlar, odalar ufak dar ve beklentilerin aşağısında bence. Sabah kahvaltılarını öğretmen evinde yapıyorsunuz, ücrete kahvaltı dahil. 4 gecelik ücret 220 TL olarak peşin veriyorsunuz, 5 gece olursa ona göre hesaplarsınız. Faturalandırabildiğiniz takdirde dışarda başka bir otelde filan kalabiliyorsunuz ama çok tavsiye etmem çünkü hizmet içi eğitim ile öğretmen evi yanyana. Öğle yemeklerini biz talim terbiye yemekhanesinde yedik, ilk gün liste yapılıp para toplanıyor isteyenler orada yiyebiliyorlar. 8,5 TL gibi bir şeydi günlük ücret, gayet makul. Öğretmen evinde yemek isteyenler için ücret 15 TL  Akşam yemeklerinde kendi başınızın çaresine bakıyorsunuz, yine öğretmen evinde de yiyebilirsiniz yemekler gayet güzel ya da dışarıda bir yerlerde de Ama öğretmen evi civarında yakınlarda çok fazla alternatif yok . Siz tüm harcamaları cepten yaptıktan sonra ücretler 10-15 gün içinde hesabınıza yatıyor. Toplam yatan 500-550 civarı bir şey olması lazım.

Dersler yoğun geçiyor, ders işlenen hizmet içi eğitim merkezi bt sınıflarında yerde herkese 1 er bilgisayar düşüyor (bence göz takip mesafesine girmeyeceğiniz bir yerlere oturun sınıfta, başka şeylerle uğraşırken sadece eğitmen görmesin diye değil, eğitmenler işini çok düzgün yapıyorlar adamların o kadar gayretli anlatma çabaları karşısında başka işlerle meşgul olmayı kendinize yakıştıramıyorsunuz, görünmeyecek yerler en azından ekranınızın görünmeyeceği yerler ideal o yüzden) eğer bt öğretmeniyseniz ve etkileşimle tahta konusunda zaten bilginiz varsa kurs size zulüm oluyor vakit geçmek bilmiyor, dersi kaynatmaya çalışıyorsunuz ama eğitmenler işin kurdu olmuşlar yediremiyorsunuz 🙂 8.30-8.45  civarı dersler başlıyor, öğleye kadar 1 kere mola var 10 dk lık, öğle arası 1 saatlik mola, öğle sonrası yine 10 dk lık bir ara var ve kurs 17.00’a kadar devam ediyor… Kursun 4.günü sunumları ayrılmış. starboardda yaptığınız bir konu anlatımı çalışmasının sunumu yapıyorsunuz.. Kurs Cuma günü öğleye yakın bitiyor, dönüş biletlerinizi cuma öğleden sonraya almanızda problem yok.

 

 

 

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

One thought on “BTE Dernek buluşması – Hizmet içi Ankara

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir