Sınırsız Hosting Aldatmacası

Web alanı alacağımız zaman bu konuda çok tecrübemiz yoksa o firma senin bu firma benim tüm firma sitelerine göz atıyor hangisinin alanı bantı geniş araştıyoruz. Bu araştırmalarda sıkça karşımıza sınırsız web alanı ve trafik veren firmalar çıkmakta. Tecrübesiz kullanıcılarda bu tuzağa düşmekteler.

Örnek veriyorum A firması yıllık 40-50 TL gibi ücretlere sınırsız web alanı-trafik yazıyorlar, bu paketi alan kullanıcının web sitesi ufakken sıkıntı çıkarmıyor fakat site büyüyüp web alanı ve trafiği yoğunlaştıkça artık sıkıntılar başlıyor ve bir gün geliyor siteniz kapanıyor, hesabınız suspend oluyor.

Sınırsız web alanı ve trafik diye bir şey mümkün değil, her şeyin bir sınırı olduğu gibi hostinginde bir sınırı vardır. Yıllık 40-50 TL gibi ücretlere sınırsız alan ve trafik verilebilseydi ayda 100 TL’den başlayan fiyatlara kiralık sunucuların satılamaması gerekirdi. Bu yüzden hosting alırken detaylı bir inceleme yaparak gerçekçi fiyat/özellik veren sağlam bir firma ile çalışılması gerekiyor, yoksa emek verdiğiniz ürünleri kaybedebilirsiniz.  Ülkemizdeki trafik ücretlerinin yurtdışına göre çok daha yüksek olduğunu da unutmamak gerek.

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir