Fatih Projesi TRT GAP’ta anlatılıyormuş!!!

Şu anda Bilişim Ögretmenleri için Fatih projesi içeriğinden çok Bilişim Öğretmenleri F@tih’in neresinde bu önemli.

Tunay bey her şeyin farkında, İstanbul’daki programa geldiğinde kendisini karşılığımda ilk cümlesi sorunlarınızı biliyordum, bu program için biraz daha araştırdım, forumdaki yazışmaları okudum yani konuma çalışıp geldim demişti. Konuşmasında da sorunlarımızı bildiğini ve çözümün çok yakın olduğunu, yazının Egitek’ten çıkıp bakan imzasında olduğunu anlatmıştı tarih 9 ekim 2010.

Yeni programın yayın tarihi :01.02.2011 ve Tunay bey yine sorunlarınızı biliyoruz, her şeyin farkındayız diyor. Şunu da biliyoruz ki sorunun çözümü tamamıyla Egitek’in ve yetkililerinin elinde değil. PGM var, TTKB var, adını şanını bilmediğim bir sürü birim var.

Ama çıkıp bize tekrar tekrar sorunlarınızı biliyoruz, öneminiz artacak artıyor demek, bu konuda kamuoyu yeterince bilgilendirilmediği için bilişimciler kendilerini arka planda kalıyor sandılar demekle derdimize derman olunmuyor. Çalıştayda da belirtmişlerdi, bilişim öğretmenleri norm fazlasına yeni çalışmadan sonra düşmeyecek denmişti, peki düşmedi mi? Millet takır takır dökülüyor birçok ilde. Bunun stresini telaşını aylardır çeken onlarca bt ögretmeni var herkesçe malum, yer değiştirmek zorunda kalan, kurduğu düzeni geciken düzenleme yüzünden bozan insanlar var.

Peki yapılan çalışmalarda BT dersleri de var mı? Derslerin durumunu düzeltmeye yönelik, önemini, gerekliliğini açıklamaya yönelik bir çalışma var mı? İşte bu noktada ümitsiziz…

Tunay Bey ve diger Egitek yetkilileri sorunlarımızı biliyor, eyvallah kabul biliyorlar ellerinde tek başlarına düzeltecek yetkileri yok bu da kabul, meb’de işler yavaş yürüyor bunu da yıllardan beri anladık, formatör öğretmenlik uygulamasındaki sorunlar yeni değil, görevlendirmelerdeki sorunlar yeni değil, Egitekin durumdan artık bunalıp yetkiyi illere bırakması da bilinen yaşadığımız bir hadise ama bari yapılan çalışma hakkında bilgilendirme yapılsın, bir takım girişimler yapılsın norm olaylarından doğan sorunlar düzenlemeye kadar durdurulsun bir şeyler yapılsın, hiç bir duruma faydası olmadıktan sonra durum bilinse ne yarar bilinmese ne.

Peki biz sürekli neden Egiteke takılmış haldeyiz? Çünkü bizi en iyi anlayabilecek, bizi en iyi savunabilecek birim Egitek, bu güzide bölümü zan altında bırakacak hakkım yoktur fakat umarım Egitekte bizi yangel yat osman olarak görmüyordur.

Bilişimde gelecek var ekibinin kaydettigi Tunay Bey’in konuşmasını izlemek için: http://www.vimeo.com/19442931

[nggallery id=1]

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir