Android Uygulamayı Bilgisayar-Akıllı Tahta Kullanın

Android uygulamaları, adından da anlaşılacağı üzere Android işletim sistemi için tasarlandığından doğrudan bilgisayarlarda kullanılamazlar. Çünkü bilgisayarlar Android işletim sistemini değil Windows, Linux gibi farklı işletim sistemlerini kullanmaktadırlar. Dolayısıyla bir Android uygulamasını doğrudan bilgisayarda veya akıllı tahtada çalıştırmak mümkün değildir.

Ancak Android uygulamalarını bilgisayarda / akıllı tahtada kullanabilmenin bir yolu var: Bluestacks


1- Herhangi bir tarayıcıdan (Google Chrome, Internet Explorer vb.) http://www.bluestacks.com/ adresine gidin.

2- Açılan sayfada “BlueStacks İndir” yazılı butona tıklayarak programı indirin.

3 – Bilgisayarınıza inen .exe uzantılı dosyaya tıklayın. Bu dosya, indirilenler klasörüne veya özel bir indirme yeri belirlediyseniz oraya iner. Chrome kullanıyorsanız aşağıdaki resimde olduğu gibi okla gösterilen yere tıklayarak kuruluma başlayabilirsiniz.

4. Kurulum işlemleri sırasındaki talimatları takip ederek kurulumu tamamlayın.

5. Kurulum bittiğinde Bluestacks kendiliğinden başlatılacaktır.

6. Bluestacks açıldıktan sonra Google Play hesabınızda oturum açmanız istenecektir. “Oturum aç” düğmesine tıklayın.

7. Aşağıdaki ekrana Google hesabı bilgilerini girerek tıpkı Android bir telefon veya tablette olduğu gibi oturum açın.

8. Google hesabınızla oturum açtıktan sonra aşağıdaki ekran sizi karşılayacaktır. Üst kısımda bulunan “Uygulama ve Oyun Arayın” yazılı kutuya kullanmak istediğiniz uygulama veya oyunun adını yazarak arama yaptırın.

9. Biz örnek olarak “Okuma Yazma Öğreniyorum” uygulamasını arattık. Karşımıza uygulama çıktıktan sonra sağ üst tarafta bulunan “Yükle” butonuna tıklayarak uygulamayı kurun. Kurulum bittiğinde “Yükle” düğmesinin üstündeki yazı “Aç” olarak değişecektir. “Aç” düğmesine basarak uygulamayı başlatın.

10. Artık uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bluestacks’i kapatıp tekrar açtığınızda aşağıdaki ekranla karşılaşırsınız. Bu ana ekranda kurulu bulunan uygulamalarınız bulunur. Biz “Okuma Yazma Öğreniyorum” uygulamasını kurduğumuz için ekranda görünmektedir. Tıklayarak uygulamayı açabilirsiniz. Aynı ekranda en solda bulunan Google Play’e girerek istediğiniz uygulama veya oyunu indirip kullanabilirsiniz.

Kaynak: https://www.hepteknoloji.net/android-uygulamalarini-kolayca-bilgisayarda-akilli-tahtada-kullanin/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir