Tübitak 4006 Çağrı Metni 2019-2020

Çağrı metni dosyası için tıklayınız..

TÜBİTAK 4006 DEĞİŞİKLİKLER

BAŞVURU BAŞLANGICI 26 KASIM 2019
BAŞVURU BİTİŞ 30 ARALIK 2019(SAAT 17:30)
SONUÇLAR ŞUBAT 2020
FUAR TARİHLERİ 09 MART 2020 – 30 KASIM 2020

Proje Sayısı bölümünde değişikliklerimiz mevcut sayı biraz azaltılmış. Örnek verecek olursak geçen sene hizmet alanı 1-4 olan okullar en az 20 en fazla 30 proje ile başvurabilirken bu sene en az 15 en fazla 25 olarak değiştirmiş.

HİZMET ALANI 1-4 OLAN OKULLAR EN AZ 15 PROJE
HİZMET ALANI 4-6 OLAN OKULLAR EN AZ 10 PROJE
GÖRME İŞİTME VE ZİHİNSEL ENGELLİLERE YÖNELİK OKULLAR EN AZ 5 PROJE
TÜM OKULLAR EN FAZLA 25 PROJE İLE BAŞVURABİLİRLER

Tematik Alt Proje Alanları geçen sene fizik kimya biyoloji gibi girdiğimiz alanlar bu sene temalara ayrılmış. Burada önemli olan projelerimizin hepsini temalara ayırdığımızda en az 4 Tematik alandan projelerimiz olmak zorunda. Yani hepsini Robotik Kodlama alanından hazırlarsanız çok güzel projeler dahi yapsanız şartı kapsamadığından başvurunuz reddedilecektir.

ALT PROJELERİMİZ EN AZ 4 ALANI İÇERMELİDİR

 Proje Türleri kısmında yine bir değişiklik ile karşı karşıyayız. Geçen sene tüm projelerin yarısının araştırma projesi olması isteniyordu. Bu sene ise Araştırma inceleme ve tasarım projeleri şeklinde üçününde eşit dağılması isteniyor. Yani 15 proje ile başvuru yapacaksanız hepsinden 5 adet hazırlamanız gerekiyor.
ARAŞTIRMA – İNCELEME – TASARIM
BAŞVURUDA TÜM ALT PROJE TÜRLERİNİN DENGELİ BİR ŞEKİLDE YER ALMASI DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE DİKKATE ALINIR.
 
Proje yazma formatı beklenen bir değişiklikti ve sonunda gerçekleşmiş.
AMAÇ – YÖNTEM – BEKLENEN SONUÇ
AMAÇ EN AZ 20 EN FAZLA 50 KELİME
YÖNTEM EN AZ 50 EN FAZLA 150 KELİME
BEKLENEN SONUÇ EN AZ 50 EN FAZLA 150 KELİME
 
Özgünlük biliyoruz ki TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarında göz önünde bulundurulmuyordu. Fakat çok fazla yapılan ve internetten direk bulunup eklenen projeler de kabul görmüyordu. Bu sene yeni bir madde ile bu konuda açıklama yapılmış.
Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü, proje önerisi ile daha önce (ya da mevcut çağrı kapsamında) TÜBİTAK’a önerilen projeler arasında karşılaştırma yaparak benzerlik kontrolü yapabilir. Müdürlükçe belirlenecek oranın üzerinde benzerlik olan projeler için değerlendirmeye almama ve/veya etik ihlali cezai müeyyideleri uygulanabilir.

Yani diyor ki mümkünse özgün projeler geliştirin yok tıkandıysanız bulduğunuz projelerde mutlaka değişiklikler yapın. Benzerlik oranı çok fazla olursa kabul edilmeyecektir.

Yani çok sıkışırsanız Tübitak 4006 Projeleri Örnekleri sayfasından destek alabilirsiniz. Fakat mutlaka değişiklikler yapmanız gerekmektedir.

Ayrıca bu sene projelerinizin başvuru dosyalarını başkalarına göndermeyin aynı projeyi onlarda girerse sizin projeniz reddedilecektir.

Destek Miktarı her sene güncellendiği gibi bu sene de güncellenmiş. Bu seneki güncelleme bana daha mantıklı geldi. Hazırlık desteği olarak 2000 TL sabit olarak verilirken proje başına 200 TL artı olarak verilmeye karar verilmiş. Yani az proje yapan okul az ücret alırken çok proje yapan okul çok ücret alacak.

BİLİM FUARI HAZIRLIK DESTEĞİ 2000 TL
+
PROJE SAYISI x 200 TL

Örneğin 25 proje ile başvuru yapan bir okul 2000 + 5000 ücret alacağından toplamda 7000 TL destek alacaktır.

Not: Faturaları sisteme girerken projeler üzerinden giriş yapılsın gibi bir talep gelebilir. Bu durumda harcamaları yaparken proje proje gruplandırmak gerekecektir.

Öğrenci ve Öğretmen Sayıları 

SERGİLENECEK HER BİR ALT PROJEDE EN AZ 3 EN FAZLA 8 ÖĞRENCİ BULUNABİLİR.
BİLİM FUARINDA YÜRÜTÜCÜ HARİÇ EN AZ 2 EN FAZLA 5 ÖĞRETMEN BULUNABİLİR

27.11.2019 TARİHİNDE ÇAĞRI METNİGÜNCELLENEREK AŞAĞIDAKİ GİBİ DEĞİŞTİ.

SERGİLENECEK HER BİR ALT PROJEDE EN AZ 3 EN FAZLA 8 ÖĞRENCİ GÖREV ALABİLİRKEN ÖĞRETMEN OLARAK İSE HER BİR ALT PROJE İÇİN EN FAZLA 3 DANIŞMAN ÖĞRETMEN GÖREV ALABİLİR.

Maksimum 5 olan danışman öğretmen sayısını Her bir alt projede maksimum 3 olarak değiştirdi. Yani 25 proje ile katılıyorsak eğer 25×3 hesaplarsak 75 Öğretmene kadar danışman öğretmen görev alabilecek.

Bilim Fuarı Günlerinde de ufak değişikliğimiz mevcut eskiden 1-2 gün yaparken fuarımızı şimdi 2-3 gün yapacağız. Yani en az 2 gün fuar sergisi devam edecek.

BİLİM FUARI SERGİSİ 09 MART 2020 – 30 KASIM 2020 TARİHLERİ ARASINDA EN AZ 2 TAM GÜN EN FAZLA 3 TAM GÜN YAPILACAKTIR.

Kaynak: https://ozgurseremet.com/tubitak-4006-cagri-metni-yayinlandi-neler-yeni/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir