Flash Bellek Gizli Dosyaları Gösterme

Flash belleklerimizde en çok yaşanan sorunlardan olan  içinde hiç bir şey görünmemesi problemidir. Kurumdaki arkadaşların en çok yardım istediği konulardan birisi bu konu.

Flash belleğimizi takarsınız içerisinde hiç bir şey görünmez. Aslında herşey içerisindedir ancak gizlenmiş haldedir.

Flash bellek sürücüsü üzerinde sağ tıklayıp boyutuna baktığınızda içerisinin aslında dolu olduğunu görebilirsiniz..Sorunun çözüm yollarından birkaçı aşağıdadır.

1.Yol:

Donatılar içerisinden Komut istemini çalıştırınız veya çalıştır bölümüne  cmd yazıp enter tuşuna basınız. Daha sonra flash belleğinizin sürücü ismi ne ise yazıp : yazıp enter tuşuna basın. Benim flash belleğim E ise  E: yazıp enter’a basıyoruz.

Daha sonra attrib -r -s -h  /s /d  *.*    yazarak enter’a  basın. Bir süre bekledikten sonra dosyalarınızın görünür olduğunu görürsünüz.

2.Yol:

Bilgisayarı tıklıyorsunuz. Sol üst köşeden resimde görüldüğü gibi düzenleyi seçiyorsunuz. Klasör ve arama seçeneklerini seçiyorsunuz.

Klasör seçenekleri sayfası açılacaktır. Buradan üst kısımdan görünümü seçiyorsunuz. Gelişmiş ayarlar içerisinden gizli dosya klasör ve sürücüleri göster seçeneğini seçip tamam diyoruz.

Daha sonra flash belleğinizi açıyorsunuz. Aşağıdaki ekranla karşılaşıyorsunuz.

Açılan sayfadan yanında bir şey yazmayan en baştaki sürücü resmine tıklıyoruz. İçerisinde dosyalarınızın hepsi duruyordur. Dosyalarınızı gördüğünüz zaman Ctrl+A tuşlarına basıp hepsini seçin sonra Ctrl+X  tuşlarına basıp hepsini kesin sonra da flash belleğin içerisine yani ana dizine Ctrl+V yapın. Bunu fare ile de yapabilirsiniz. Kes ve dışarıya yapıştır yapılacak.  En son olarak yukarıdaki resimde görülen 3 dosyayı silin işlem tamamdır. Eskisi gibi gönül rahatlığıyla flash belleğinizi kullanabilirsiniz.

Kesin çözüm ise flash belleğinize yazma koruması eklemektir. Yazma koruması nasıl eklenir diyenler buradan buyrun..

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir