Eba Giriş Yöntemi Değişti

Bugün (11.01.2016 tarihi) itibariyle Eba Şifresi yerine Mebbis, Eokul, Açıköğretim şifresi ile girilebilecek hale getirildi.

Bu yöntem ile artık öğretmenler öğrencilerine şifre vermeden, öğrenciler e-okul giriş yöntemi ile sisteme giriş yapabileceklerdir. Bu yöntemle artık özel okullardaki öğretmen ve öğrencilerde sistemi kullanabileceklerdir.

EBA şifre kalkınca, MEBBİS şifresi ile giriş geldi şimdi ise MEBBİS şifresini öğrencilerin önünde akıllı tahtaya girmek güvenli olmadığı için EBAKOD uygulaması devreye alındı.

Öncelikle cep telefonunuzdan ya da tabletinizden MEBBİS şifrenizi kullanarak EBA’ya giriş yapıyorsunuz. Profil menüsünden EBAKOD oluştur’a basıp geçici şifre üretiyorsunuz. Daha sonra akıllı tahtadan EBA giriş sayfasına bağlanıp EBAKOD ile Girişi seçip telefonunuzda gözüken şifreyi buraya giriyorsunuz.

Tablet aktivasyon etmek için ise Eba’ya mebbis ile yada e-okul ile giriş yaptıktan sonra sağ üst menüyü açınca tablet aktivasyon menüsünden şifre oluşturup tableti aktive edebilirsiniz.

 

 

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir