Artık “Formatör” değilim !!!

Görevde 7. yılımı çalışıyorum fakat şimdiye kadar ne hikmettir anlamış değilim yeni yapılan herşey eskiyi aratıyor. Zümre olarak en sıkıntılı dönemleri yaşıyoruz yada önümüzde daha büyük sıkıntıları bilmediğimiz için şu an öyle geliyor. Ama şunu anladık ki en yüksek puanlarla meb bünyesine katılmış olmamız, devrin bilişim çağı olması, zümremizin genç ve dinamik olması, projelerin saç ayağı olmamız kimsenin umrunda değil.
Son yılın modası Fatih Projesinde Bilişim Öğretmenleri herkesin dilinde, önemli olduğumuz güya üstüne basa basa söyleniyor, teorikte göklere çıkarılıyor ama işin için olan bizleriz ve pratikte yerlerde sürünüyoruz. Fatih projesi öyle bir proje ki kağıt üstünde insanın heyecanlanmaması mümkün değil fakat böyle bir bilişim projesi yaparken bunun öğrenci tarafında alt yapısını oluşturan Bilişim Teknolojileri dersi neden kaldırılır? Aklı başında hangi eğitimci, araştırmacı, yönetici yada en basiti insan bunu yapar? Yapılıyor işte yıllardır bilişim eğitimi baltalanıyor ve ne kadar çırpınsakta çok sevgili yöneticilerimizin gözlüğünü çıkarttıramıyoruz. Dersler seçmeli oldu, saatleri azaldı, not kalktı ve en sonunda 1.kademede tamamen kalktı, 2.kademede ise tabiri caizse müdürlerin kucağına bırakıldı. Ama tabi sevgili bakanlığımız dersleri kaldırırken bu öğretmenlerin normu ne olacak diye hesap yapmayı unutmuştu. Yapılan her yanlışın bedelini koltukta oturanlar değil altta kalan bizler ödedik.

Birde tabi diğer tarafta adı batsın formatörlük diye bir uygulama var. Bu kelimeyi telaffuz ederken bile sinirleniyorum ve şükürler olsun ki yeni görev yerimde formatör öğretmenlik uygulaması isteğe bağlıydı. Kuruma yeni gelmiş olmama rağmen ilk günden itibaren üstümüze vazife olmayan işlerin rica içeren bir usluptan uzak olarak görevimiz gibi dikta edilmesine karşılık belki birazda dolmuş olmamız etkisiyle aşırı tepki verdim. Öyle bir psikolojik haldeyiz ki birçok arkadaşta aynı durumu görüyorum, herkesin farklı bir ortamı var, farklı karakteri var, kimisi içine atıyor kimisi duramıyor patlıyor. Alacağı ek derse muhtaç olan ona göre plan yapan arkadaşlarımızda var onları da anlıyorum aşağı tükürsen sakal yukarda ise bıyık. Ama artık benim tahammülüm yok, hazır görevlendirme henüz bulunduğum şehirde zorunlu olmamışken artık formatör değilim. Bunu söylemek ne güzel bir şeymiş, “artık formatör değilim.”

Aslında bilişimde gelecek var ekibinden değerli arkadaşlarımızın hazırladığı mobbing raporunu okumak burda onlarca satır yazmaya bedeldir, şu ana kadar okumayan arkadaşların gözatması gereken bir çalışma.

Birde yarın bilişim zirvesinde yapılacak “Fatih Projesi Paneli” var tabi. İçim yana yana, çok istediğim halde katılamayacağım bir program var. Sevgili arkadaşımız “Özgür Ali Özkirişçi” panele Bilişim Öğretmenlerini temsilen katılıyor ve inşallah fırsat buldukça bizlerin durumunu anlatacak.

Tübider’in bu panel için hazırladığı bildiri ise dikkat çekici:

Derneğimiz, bu projenin ilk evresinde 620.000 sınıfa bilgisayar ve panel tipi akıllı tahta alınmasının uygun olduğunun ve okullar arası bir ağ alt yapısının oluşturulmasının gerekliliğine inandığının altını çizerek, bu projede Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin yerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünmektedir. Fatih Projesinin “Fatihleri”, proje kapsamında tüm okullara dağıtılacak olan bilgisayar, akıllı tahta veya projeksiyon gibi cihazların etkili, verimli ve en doğru şekilde eğitimde kullanılmasını sağlayacak, gereğinde bu amaçla tüm öğretmenleri eğitecek olan Bilişim Teknolojileri Öğretmenleridir. Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri BT derslerinin kaldırılmasından dolayı “Norm Kadro dışı kalmak” gibi uygulamalarla sıkıntıya düşmüştür. Derneğimiz, çıkartılacak kanun ve yönetmelikler ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin gerçekten öğretmen, formatör veya teknolog kadrolarının yeniden biçimlendirilmesi ve buna paralel olarak BÖTE ve TEF fakültelerinin açılması veya kontenjanlarının uygun şekilde değiştirilmesi gerektiği görüşündedir.

Bilişim Zirvesi programı inşallah çözümü arayışta yeni bir kapı aralar ve bizlerin hasret kaldığı güzel bir haber duymamıza vesile olur…

Takipte olunuz..
BilgisayarBilişim.NET
Bilişimde Gelecek Var

Selim (the_korsan)

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir